yangın kapısı Üzerinde Buzz söylenti

Wiki Article

Yangın merdiveni, binalarda kritik bir asayiş özelliğidir ve yangın yahut öbür ivedili durumlarda binada bulunanların güvenli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını sahip olmak ciğerin tasarlanmıştır. Yangın merdivenleri çoklukla çelik yahut çıpa kabil malzemelerden binalmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Yangın yönetmeliğine şık bir şekilde hazırlanan kapıların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yangın merdiveni kapısı tasarrufında özen edilmesi müstelzim ilke kapının kapalı tutulmasıdır. Hem anlayışlevinin yitirilmemesi derunin hem bile merdivenin yalnızca amacı ciğerin kullanılabilmesi bâtınin bu unsura nazarıitibar edilmelidir.

Duman sızdırmaz özelliğe mevla olmaları çevresı ile yangın çabucak insanoğluın kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Acil çıkış bapsı ismi ile bile aşina bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biröte dokumada bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile mevzii yönetimlerin ortak noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.

Isıya dayanıklı olması ve dumanı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli kapılar olmasından ötürüdır. İmalat diğer kapı imalatları kadar değildir. özen edilmesi gereken noktalar vardır.

Yangın kapıları elektrostatik türap boya ile boyanmaktadır ve talebe için farklı nitelik seçenekleri sunulabilir. Kasa ve kanatlar olarak istem olması durumunda farklı renk kombinasyonlar uygulaması kuruluşlabilmektedir.

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda esrar sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir süre mâni olmak amacıyla önem taşımaktadır. Yangın çabucak alevlerin yayılmasına niçin olan üslup rahatışını keser ve insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini katkısızlar.

Merdivenin ferahliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni durmadan bir şekilde olması gerekmektedir.

5-) Pencere malzeme kullanılacaksa bu tarz şeylerin mutlaka ısıevet dayanıklı olması elzemdir. Başkaca yangın anında pencereın kırılmasını hapsetmek sinein lafın ve darbelere dayanıklı olması da önemlidir.

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde olduğu üzere farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı imal edebiliriz.

Z tipi yangın merdivenlerinin evetğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi midein ve yangın merdiveninin dayanıklı olup depremya vesile vermemesi midein kapatılmalıdır.

Yangın Çıkış Bapsı bir binada yangın yerinde insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Yangın merdivenleri yangın ile müşterek baskın ve zelzele kabilinden gayrı tabii afetlerdede kullanılabilir olması Yangın Çıkış Kapısı haysiyetiyle titizlikle korunmalıdır.

Report this wiki page